تصویر لودر

کوچینگ خانواده

هر خانواده دارای فرهنگ و ساختارهای منحصر به فرد خود است . یکی از مهمترین مواردی که در کوچینگ خانواده باید در نظر گرفته شود ، نیازها و خواسته های هر یک از اعضاست تا این روند را بهتر میسر سازد و به همین دلیل است که  ایجاد روال ها و رفتارهای جدید به خانواده کمک می کند تا به تغییرات مثبت دست یابد و همچنین به نتایج مداوم ادامه دهد . برای کمک به تسهیل نتایج مثبت، ارزیابی و بهبود مواردی که در طول زمان بهبود می یابند، مهم است .

علم خانواده فرا رشته ای ، با تمرکز بر تحقیق ، تئوری و عمل در خانواده ها است و شورای ملی روابط خانوادگی (2020) «علم خانواده» را به عنوان (مطالعه علمی خانواده ها و روابط بین فردی نزدیک) تعریف میکند . کار متخصصان علوم خانواده به اندازه خود خانواده ها متنوع است و متخصصان علوم خانواده چهره های اساسی در آموزش و مداخله در دوره های حساس زندگی خانوادگی هستند .

خانواده ها اکثرا مانند یک سازمان کوچکتر درباره  ارزش ها ، باورها ، خواسته‌ها ، نیازها و اهداف مشترک به کمک و ارتباط نیاز دارند تا مشخص گردد در کدام موقعیتها کجا همسو هستند و در کدام موارد ممکن است ناهماهنگ باشند . آنها روی استفاده از نقاط قوت افراد و گروه‌ها کار می‌کنند و همچنین توجه را به حوزه‌هایی جلب می‌کنند که در آن‌ها فضایی برای پیشرفت دارند تا به پیشرفت کمک کنند .

پویایی خانواده تعامل بین اعضای خانواده، نحوه ارتباط آنها با یکدیگر و نحوه عملکرد کلی خانواده به عنوان یک کل منسجم موفق است . کوچینگ یک مشارکت منحصر به فرد است که خانواده کمک می کند اهداف و موانعی را که اعضا را از حرکت رو به جلو باز می دارد و همچنین رفتارهایی را که مانع می شود شناسایی کنند .

درمانگران تمایل دارند بیشتر روی رفتارهای گذشته و نحوه تأثیر آنها بر موقعیت های فعلی «چرایی» تمرکز کنند اما کوچر خانواده بر زمان حال تمرکز خواهند کرد و بیشتر بر روی کمک به اعضا برای حرکت به سمت یک هدف « چگونه » خواهند کرد . آنها در مورد کمک به مراجعان بدور از هرگونه قضاوتی در مورد خوب یا بد بودن است تا بفهمند چه می خواهند ، چه چیزی آنها را از رسیدن به آنجا باز می دارد و چگونه به آنجا برسند و همچنین شفاف سازی اهداف و نظارت بر پیشرفت به سمت هدفشان در حین ایجاد خودکارآمدی است  و نیز برای دستیابی به اهداف مشخص شده خود توانمند می شوند و نقاط قوت و ویژگی های هر خانواده را برجسته می کنند و لازم به ذکر است که روابط قابل اعتماد ایجاد می کنند .

یک کوچر خانواده می تواند به شما کمک کند تا زندگی خود را بهبود بخشید اما هنوز باید مسئولیت تغییراتی را که می خواهید ایجاد کنید ، بپذیرید . آنها قرار نیست کاری را برای شما انجام دهند . به همین دلیل، برخی از مشاوران می خواهند بدانند که شما متعهد به بهبود هستید قبل از اینکه وقت و انرژی خود را صرف کار با شما کنند .

تحقیقات نشان داده است که خانواده هایی که کوچینگ دریافت کرده‌اند، نتایج مثبت زیادی از جمله بهبود خودآگاهی، زندگی متعادل‌تر و روابط سالم‌تر را تجربه نموده اند ، پس همه خانواده ها به طور بالقوه می توانند از کار با یک کوچینگ خانوادگی سود ببرند، نه تنها خانواده هایی که دچار اختلال یا آسیب پذیری می شوند . در هر خانواده ای درگیری وجود دارد . این کاملا طبیعی است و نمیتوان از آن اجتناب کرد . با این حال اگر اختلافات از کنترل خارج شود ، به طوریکه هیچ یک از طرفین درگیر دیگر در محیط خانه احساس راحتی نکنند ، کوچینگ خانواده میتواند مفید باشد .

آنها در فضای منفی عملکرد خانواده (فضای پنهان و پشت پرده) عمل می کنند و این نقطه قوت آنهاست . به عبارت دیگر به جای نشان دادن موقعیت قدرت ، خانواده ها را در کنار هم حمایت می کنند و در صورت نیاز ، حمایت ارائه می کنند . مشارکت‌های برابری که آنها ارائه می‌کنند ، در هنگام بروز موقعیت‌ها پشتیبانی می‌کنند و مهارت‌هایی را ایجاد می‌کنند که تاب‌آوری را تقویت می‌کنند و در عین حال تمرکز بر اهداف خود را حفظ می‌کنند .

کوچینگ خانواده میتواند خانواده ها را در غلبه بر بحران ها و استرس های خاص حمایت کند . آنها برای خودیاری کمک می کند . این در مورد تجویز راه حل برای مخاطبین نیست ، بلکه الهام بخشیدن به آنها برای یافتن راه حلی است که مناسب خانواده آنها باشد . کوچینگ خانواده یک مفهوم کل نگر است که میتواند بر حوزه های مختلف تمرکز کند . یکی از اجزای مهم کوچینگ ها، بحث و گفتگو با همه اعضای خانواده با هم و همچنین با تک تک شرکت کنندگان است ، اگر به نظر ایشان معنادار و ضروری باشد .

خانواده یک سیستم زنده و در حال تغییر است بنابراین برای شناسایی و حذف یک عامل مخرب منفرد کاربرد چندانی ندارد بلکه در کوچینگ خانواده سیستمیک ، شناخت و زیر سوال بردن شبکه های روابط و الگوهای رفتاری ریشه دار مهم است . اگر تجزیه و تحلیل موفقیت آمیز باشد ، خانواده با حمایت مربی خود تلاش می کند تا رفتارهای مخرب را از بین ببرد و قوانین جدیدی برای زندگی مشترک تدوین کند . در صورت لزوم ، الگوهای نقش جا افتاده نیز بازتعریف می شوند .

به طور کلاسیک مربیگری خانواده به سه مرحله تقسیم می شود :

1. مرحله مقدماتی یا شناختی

آشنایی / گفتگو درباره انتظارات / چگونگی همکاری در آینده / صحبت درباره جزئیات / تشریح موارد لازم و حیاتی درباره مشاوره و آموزش سبک زندگی / تعریف اهداف مدنظر

در حالت ایده آل، همه اعضای خانواده به طور داوطلبانه در کوچینگ شرکت می کنند . با این وجود ، در عمل بارها و بارها اتفاق می‌افتد که تک تک شرکت‌کنندگان از این مسیر امتناع می‌کنند یا آنرا جدی نمی‌گیرند . در این صورت ، بقیه اعضای خانواده باید راهی برای مقابله با امتناع (اجبار بی فایده است) پیدا کنند و همچنان به یک نتیجه نهایی سازنده برسند .

2. مرحله کار

در مرحله دوم ، همه چیز جدی می شود : همراه با کوچینگ خانواده ، ساختارها و الگوهای روابط درون خانواده گام به گام تحلیل می شوند . اغلب معلوم می‌شود که درگیری‌هایی که در مرحله آشنایی با شما مطرح می‌شوند،  فقط نوک کوه یخ هستند . اغلب اوقات ، مشکلات واقعی در جایی غیر از تصور افراد درگیر پنهان است .

مربی خانواده از خانواده حمایت می کند تا در اتخاذ دیدگاه های جدید و درک یکدیگر به دنبال مشاوره باشند . در این زمینه ، درک این نکته مهم است که هیچ حقیقت مطلقی وجود ندارد . هر یک از اعضای خانواده تعارضات را به طور ذهنی متفاوتی احساس می کنند . گفتن اینکه چه کسی درست است یا نادرست ، نه ممکن است و نه هدفمند .

در مرحله دوم کوچینگ ، الگوهای رفتار مخرب شکسته شده و امکانات ارتباطی جدید کشف می شود . مربی خانواده را تشویق می کند تا روی شهود خود برای اعتماد و امتحان راه های جدید تمرکز کنند .

3. مرحله نتیجه گیری یا بازتاب

در مرحله نهایی کوچینگ ، با هم به آنچه به دست آورده ایم فکر می کنیم : به کدام اهداف توانستیم دست یابیم؟ چه چیزی هنوز کم است؟ چه منابعی را برای رویارویی با بحران های آینده به عنوان خانواده توسعه داده ایم؟ خانواده همراه با کوچر خانواده ، اهداف توسعه بیشتری را برای آینده تعیین می کند . مهمترین اهداف مربیگری خانواده قدردانی ، ارتباط و انسجام هستند .

این موارد اصولا در مسیر کوچینگ خانواده پیش روی خانواده وجود دارد و برای مرتفع نمودن آنها اقدام به دریافت آموزش و مشاوره مینمایند :

چالش های جدید والدین / چالش های ازدواج / ارتباط / مسائل خانوادگی ترکیبی / بارداری نوجوان / پیشگیری از ترک تحصیل / مدیریت خشم یا استرس / مسائل والدین برای مراحل مختلف، مانند اضطراب جدایی، افسردگی یا نظم و انضباط / توانمندسازی همه اعضای خانواده / ارتباطات بهبود یافته / روابط قوی تر / افزایش احترام / افزایش اعتماد به نفس / افزایش تعادل / بهبود توانایی تصمیم گیری / بهبود مدیریت زمان / بهبود صلح / بهبود زندگی روزمره/ حل تعارض / اضافه بار عمومی / اختلاف نظر در مسائل آموزشی / مراحل دشوار رشد کودکان / تعارض نقش / مقابله با فشارهای خارجی (مدرسه، پدربزرگ و مادربزرگ و غیره)

انجمن طلوع ذهن مفتخر است با حضور اساتید مجرب در زمینه کوچینگ خانواده با ارائه آموزشهای ویژه و همچنین خدمات مشاوره ای بصورت تخصصی به ویژه با بکارگیری دانشهای نوینی مانند ان ال پی ، اناگرام و هیپنوتیزم اریکسونی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد .

اسکرول به بالا
Scroll to Top